Naslovnica Virovitica U posljednjih mjesec i pol u Virovitičko-podravsku županiju, ušlo je 120.514 osoba,...

U posljednjih mjesec i pol u Virovitičko-podravsku županiju, ušlo je 120.514 osoba, od kojih je njih sedmero kršilo mjere samoizolacije

55

Od početka kontrola prometnih pravaca prema susjednim županijama (mjesec i pol dana), a vezano za pandemiju bolesti COVID 19, kroz kontrolne punktove, prema podacima policije, prošlo je ukupno 120.514 osoba, odnosno 97.097 vozila. Promet se posebno intenzivirao posljednjih dana, pa je tako, recimo, u ponedjeljak bilo dvostruko više i vozila i osoba u njima (5.155 osoba u 3.968 vozila), nego li je to bilo u vrijeme strožih mjera.

– Na kontrolnim punktovima je za cijelo to vrijeme bilo 300 osoba koji su pokušali ući u Virovitičko-podravsku županiju bez propusnica. Osim toga, djelatnici policije obavili su i 1.209 kontrola mjere samoizolacije na kućnim adresama. Na njima smo zabilježili 22 kršenja, a sedam ih je bilo na kontrolnim prometnim punktovima, ukupno 29 – naglasio je voditelja službe policije PU VPŽ i član Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije Mario Župan.

Najviše kontrola samoizolacije, djelatnici policije obavili su u vrijeme „praznika rada“, njih 304, jer je u to doba, bio pojačan dolazak ljudi iz inozemstva. (www.vpz.hr, Fotografija: Kristijan Toplak)