Naslovnica Događanja Dan grada Orahovice, položeni vijenci, služena sveta misa

Dan grada Orahovice, položeni vijenci, služena sveta misa

471

Orahovica je na primjeren način, kako i doliči ovom vremenu, danas obilježila Dan grada, blagdan Našašća svetog Križa. Počast poginulim hrvatskim braniteljima ali i svim preminulim sugrađanima, odala je danas gradonačelnica Petin, koja je u središtu Orahovice, a potom i na Gradskom groblju položila vijence i upalila svijeće. Svetu misu u župnoj crkvi predvodio je orahovački župnik Željko Strnak (izravno prenošena u programu RO), a potom se svojim sugrađanima gradonačelnica Petin, također u programu RO, iz svog ureda, obratila dvadesetominutnim govorom u kojem se podsjetila (video i kompletan govor možete pronaći na stranici Radio Orahovice) na sve ono što se događalo u Orahovici u proteklih 365 dana.
Tijekom današnjeg jutra i dana, brojni su hrvatski gradonačelnici i načelnici, čestitali Orahovici 792. rođendan poželjevši njezinim građanima, prvenstveno puno zdravlja i poslovnog uspjeha:
– Ostala sam ugodno iznenađena od kuda su se sve javile kolege. Hvala svima kojima je Orahovica pri srcu. Današnje obilježavanje ostat će zapisano kao skromno, ponizno i samozatajno. Vrijeme u kojem živimo ne dopušta javna okupljanja i druženja i mi se toga moramo pridržavati. I danas su moji sugrađani pokazali koliko su dostojanstveni i veliki i na tome im se zahvaljujem i poručujem da i ostatak dana provedu sa svojim najmilijima u svojim domovima – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.