Naslovnica Događanja Sutra Orahovica obilježava svoj 792. rođendan

Sutra Orahovica obilježava svoj 792. rođendan

219

Orahovica sutra puni 792.  godinu. Ta vremešna starica i dalje ponosno, uzdignuta čela,  odolijeva svim olujama, burama i neverama, a tako će biti i sutra. COVID-19 virus,  s kojim se bori cijeli svijet, odredio je pravila ponašanja, koja se moraju poštovati  i sutra.
U jutarnjim satima gradonačelnica Orahovica Ana-Marija Petin odat će počast poginulim hrvatskim braniteljima ali i svim preminulim sugrađanima, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća u središtu grada te na Gradskom groblju. Svečana sveta misa počet će u 9,00 sati i bit će izravno prenošena u programu Radio Orahovice. Od danas Odlukom Nacionalnog stožera dozvoljeni su vjerski obredi, ali uz strogo poštivanje higijenskih i epidemioloških mjera. Svečanu misu predvodit će orahovački župnik velečasni Željko Strnak. Središnji sadržaj sutrašnjeg obilježavanja Da na grada  bit će obraćanje gradonačelnice Orahovice, koja će se iz svog ureda javnosti obratiti u 10,30. I taj sadržaj bit će izravno prenošen u programu Radio Orahovice:
– Zdravlje naših sugrađana je najbitnije i nema potrebe se izlagati bilo kakvim rizicima. Danas su takva vremena i tava pravila i mi ćemo ih kao i do sada poštovati. Zahvaljujem se Radio Orahovici na tehničkoj realizaciji sadržaja – rekla je jutros gradonačelnica Petin koja je dodala:
– Izuzetna mi je čast služiti mom gradu kojeg volim najviše na svijetu. Nikada nisam imala dvojbi oko toga kakvu Orahovicu želim za svoje građane. I sve ono što radim sa svojim timom usmjereno je upravo tome cilju. Dok god Orahovica ne bude ista za sve, neću biti sretna. Ovaj grad to zaslužuje. Na dobrom smo putu i činimo sve da se u Orahovici bolje živi. I danas ću uslijed 792. rođendana Orahovice reći,  da dok god budem na čelu Orahovice svi će osnovnoškolci i dalje će imati besplatne udžbenike, razmatramo kako smanjiti cijene vrtića, sport ima više nego ikada, a imat će i još više, isto kao i ostale Udruge. Uvijek kažem da su gospodarstvo i poljoprivreda na vrhu te piramide i tako će ostati, mi vraćamo proračun ljudima koji ga i pune. Moj tim i ja smo tri godine na čelu Orahovice i učinili smo za ovaj narod jako puno. Iako nemamo proračun već punih pet mjeseci, živimo i držimo glavu i  dalje iznad vode. Provodimo projekte za koje smo osigurali bespovratna europska sredstva, a rezultat su rada, truda i upornosti. Hvala svima koji doprinose da budemo uspješni, znat ćemo to cijeniti. Budite sutra sa svojim obiteljima, ostanite kod kuće, slušajte Radio i tako obilježite sutrašnji dan. Svima želim puno zdravlja i osobne sreće i da iz ovih teških vremena izađemo još jači i pošteniji – poručila je gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.