Naslovnica Naslovnica Milan Rončević, zamjenik načelnika PP Orahovica – stanje sigurnosti u Gradu je...

Milan Rončević, zamjenik načelnika PP Orahovica – stanje sigurnosti u Gradu je zadovoljavajuće ali i dalje je nužan oprez

682

U protekla dva dana na punktovima koje kontrolira Policijska postaja Orahovica, policijski službenici izvršili su kontrolu 1274 vozila u kojima je bilo ukupno 1663 putnika. Najviše posla orahovački su policajci imali na punktu na državnoj cesti D 2 u Staroj Jošavi, gdje je izvršena kontrola 740 vozila i 1013 osoba, rekao je danas zamjenik načelnika Policijske postaje Orahovica, Milan Rončević, koji je zadovoljavajućim ocijenio stanje sigurnosti na području Grada. Osim toga, policijski službenici su uz redovne zadaće izvršili i 26 nadzora poštivanja mjere samoizolacije, te nisu utvrdili kršenje iste, a tek je u jednom slučaju na kontrolnom punktu osoba zatečena bez propusnice.

Dolaskom ljepšeg vremena i prvim valom popuštanja mjera sve je više ljudi na ulicama, rekao je Rončević i pozvao građane da i dalje budu oprezni jer opasnost još nije prošla. Poručio je da su policijski službenici Policijske postaje Orahovica konstantno prisutni na ulicama, a posebno će to činiti uoči i na sam Praznik rada, te kontrolirati pridržavaju li se građani propisane mjere socijalne distance.

Na kraju se Rončević zahvalio svima koji su uključeni u kontrolu prometa na punktovima, od pripadnika civilne zaštite, vatrogasaca i članova HGSS-a, a posebno policijskim službenicima, koji osim što su na punktovima 24 sata dnevno, vrše i kontrolu osoba u samoizolaciji te postupaju po svim ostalim dojavama građana.

-Najveći teret cijele ove situacije je upravo na tim ljudima i onu zaslužuju jednu veliku pohvalu- poručio je na kraju zamjenik načelnika PP Orahovica, Milan Rončević.