Naslovnica Naslovnica Rukometni klub Orahovica očekuje pomoć HRS

Rukometni klub Orahovica očekuje pomoć HRS

226

Hrvatski rukometni savez, njegov Upravi odbor, na telefonskoj sjednici, donio je Odluku kojom se poništavaju natjecanja u svim ligama i kup natjecanjima koja su u nadležnosti HRS-a . U Odluci stoji kako svi klubovi u natjecateljskog sezoni 2020./2021. zadržavaju status koji su imali na početku natjecanja u sezoni 2019./2020., što podrazumijeva da nema ispadanja iz liga ali niti plasmana u višu rang natjecanja.

– Po dobivanju Odluke odmah smo na našoj stranici predstavili istu, igračima, igračicama, roditeljima, sponzorima i simpatizerima. Na žalost nismo mogli sazvati sastanak Uprave, ali smo obavili veliki broj telefonskih razgovora sa svim igračima koji su nam bili dostupni. Čim situacija dopusti okupit ćemo se svi skupa kako bi dogovorili što ćemo i kako dalje – rekao je predsjednik RK Orahovica Samir Šahinović.

Situacija nakon Odluke HRS u Slavoniji nije jednostavna. U Slavoniji klubovi ne plivaju u novcu,  a postavlja se pitanje što će biti s novcem koji je potrošen za kotizacije, suce, dvorane, trenere, licence, putovanja u prvom dijelu sezone:

– Ja se nadam i očekujem da će HRS predložiti vrlo brzo kako će pomoći malim klubovima poput našeg.  To su veliki novci koji su potrošeni i bez injekcije HRS teško možemo u novu sezonu.  Nadam se da će za novu sezonu ipak  Savez priznati bar dio nekih troškova koji bi omogućili manjim sredinama da i dalje imaju svoje klubove. Ukoliko u HRS ne budu imali sluha, bojim se da će puno klubova odustati od bilo kakvog natjecanja – rekao je Šahinović.

Čelništvo RK Orahovica uložit će dodatne napore kako bi spasio rukomet u Orahovici:

– Činimo sve da zadržimo sve igrače i igračice, naš pomladak i trenere. Imamo podršku da izdržimo u nakanama da stvorimo uvjete za još bolji rad. Bit će jako teško ali ne i neostvarivo. Čekamo ipak daljnje korake HRS – zaključio je predsjednik Šahinović.

Kada će igrači ponovo u dvoranu na druženje s loptom i svojim trenerom nije poznato, jer amaterski sport i dalje je na „ledu“, pa je izvjesno kako ćemo rukomet u Orahovici ponovo gledati na jesen.