Naslovnica Naslovnica Nastavak trećeligaške sezone pod velikim upitnikom

Nastavak trećeligaške sezone pod velikim upitnikom

201


Po društvenim mrežama počele su kolati svakojake informacije, a vezane uz mogućnost nastavka ili odgode kompletnog trećeligaškog natjecanja. Kako bi spriječili širenje dezinformacija, potražili smo odgovor u sjedištu HNS-a Središta Sjever u Varaždinu
Na naš upit, ima li izgleda da ove sezone još gledamo orahovački Papuk, dobili smo odgovor od Glavnog tajnika ŽNS Varaždin, tajnika HNS-a Središta Sjever te FIFIN-og i UEFIN-og Futsal kontrolora Ivana Novaka.


– Ovog trenutka nema službenih informacija o nastavku ili prekidu natjecanja pod vodstvom HNS Središta Sjever (Treća HNL, lige mladeži). Naravno, postoji nekoliko scenarija koji su mogući ali će se više znati nakon konačne odluke IO HNS o početku natjecanja Prve i Druge HNL. S obzirom na nastalu situaciju, ako bi spomenute lige počele 30. svibnja, onda u tom slučaju Treća liga trebala bi početi prvi ili drugi tjedan u lipnju, što pričinjava problem završetka natjecanja s obzirom na to da je ostalo 11. kola za odigrati. Naravno, sve ovisi da li će Stožer civilne zaštite RH dopustiti amaterima pravo na treniranje i kada – rekao je Ivan Novak.

Kada se mogu očekivati konkretni datumi ili nove informacije ?

– U narednih nekoliko dana očekuje se zajednički sastanak svih tajnika HNS Središta i nakon toga imat ćemo jasniju situaciju i potom ćemo prezentirati stavove svih klubova sudionika Treće HNL, a koji su: ” Ukoliko bi Treća HNL sjever trebala početi u lipnju mjesecu, nema smisla nastavljati natjecanje, jer onda ulazimo u kolovoz (vrućine, poslovne obaveze igrača, škola…) i ostaje malo vremena za pripreme za novu natjecateljsku sezonu, a posebno ako bi se utakmice trebale igrati bez gledatelja . Također, je stav da se lige mladeži ne nastave i zaključe prema rezultatima iz prvog dijela natjecanja. Naravno, o svemu gore odluku donosi IO HNS i kada ona bude službena obavijestit ćemo javnost – rekao je u odgovoru za Radio Orahovicu Glavni tajnik ŽNS Varaždin, tajnik HNS Središta Sjever te FIFIN i UEFIN Futsal instruktor i kontrolor Ivan Novak.

Prema svemu sudeći, a sagledavajući epidemiološku situaciju, trećeligaški nogomet, ove sezone više nećemo gledati.