Naslovnica Naslovnica Vozio s 2,48 promila u krvi

Vozio s 2,48 promila u krvi

712

Tijekom proteklog tjedna evidentirane su samo dvije prometne nesreće s materijalnom štetom.

Ukupno je utvrđeno 37 prekršaja, od kojih 2 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola ili odbijanja alkotestiranja, 22 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom brzinom, 1 prekršaj nekorištenja sigurnosnog pojasa, 1 prekršaj upravljanja prije stjecanja prava na upravljanje 1 prekršaj upravljanja vozilom za vrijeme zabrane upravljanja izvijestili su nas i danas iz PU Virovitičko-podravske.

Najveća koncentracija alkohola u organizmu od 2.48 g/kg utvrđena je u nadzoru prometa u nedjelju u Orahovici, kod vozača starosti 48 godina koji je zatečen kako upravlja osobnim automobilom.

Najveća brzina kretanja vozila od 140 km/h izmjerena je također u nedjelju u mjestu Šaševo, u naselju gdje je ograničenje brzine kretanja vozila 70 km/h, upravljao vozač motocikla.

Temeljem Prekršajnog zakona uhićene su dvije osobe, jedna zbog vožnje pod utjecajem alkohola a druga zbog vožnje prije stjecanja prava na upravljanje i to vozilom kojem je isteklo važenje prometne dozvole. Temeljem istoga zakona nije bilo zadržanih osoba.

Tijekom proteklog tjedna nije bilo pojačanih mjera i akcija na području cijele policijske uprave.