Naslovnica Čačinci Dan Općine Čačinci – Laureati, Jean Claude Just, Stjepan Čerba,...

Dan Općine Čačinci – Laureati, Jean Claude Just, Stjepan Čerba, Ivana Vukovski i Davor Ileš

386

Na temelju Odluke o načinu dodjele počasti, javnih priznanja i nagrada općine Čačinci te Statuta općine Čačinci, Općinsko vijeće općine Čačinci na 14. sjednici koja je održana telefonskim putem, donijelo je Odluku o dodjeli priznanja općine Čačinci.
Općina Čačinci Dan općine proslavlja 16. travnja, no uslijed pandemije korona virusa, okupljanja i svečanosti ove godine neće biti, ali kada se za to ukaže prigoda, laureati će biti nagrađeni.
Ove godine Općina je dodijelila tri Zahvalnice i jednu Plaketu. U području vatrogastva i protupožarne zaštite, Zahvalnice su dobili Jean Claude Just iz Francuske te Stjepan Čerba iz Donjeg Miholjca.
Jean Claude Just je iz Francuske i pripadnik je Vatrogasne postrojbe francuske regije Herault, a Zahvalnicu općine zaslužio je donacijom DVD-a Čačinci rabljenog navalnog vatrogasnog vozila marke Renault, potpuno opremljenog opremom za gašenje požara različitih vrsta. Uz vozilo donirana je i oprema za gašenje požara i za osobne potrebe vatrogasaca u iznosu od nekoliko stotina tisuća kuna.
Stjepan Čerba iz Donjeg Miholjca, humanitarac je koji je u Slavoniju iz Francuske dopremio već 18 vatrogasnih vozila i veliku količinu vatrogasne opreme. Njegovim posredstvom DVD Čačinci, a time i općina Čačinci, bogatiji su za navalno vatrogasno vozilu i veliku količinu vatrogasne opreme.
Ivana Vukovski, također iz Čačinaca, dobila je Zahvalnicu Općine Čačinci za doprinos u razvoju sporta. Ivana Vukovski članica je Kluba ritmičke gimnastike „Pirueta“ Virovitica i ostvaruje izvrsne rezultate na međunarodnim natjecanjima. Ivana je pohađala i zimski kamp u Virovitici gdje ju je vrhunska trenerica iz Estonije pripremala za Državno natjecanje koje bi se trebalo ovog lipnja mjeseca održati u Puli.

Plaketu općine Čačinci dobio je Davor Ileš. Ileš je aktualni predsjednik najstarije udruge na području općine, Dobrovoljnog vatrogasnog društva Čačinci. Ove godine laureat Ileš puni 50 godina obnašanja visokih vatrogasnih dužnosti, što u operativnom, što u organizacijskom segmentu vatrogastva.