Naslovnica Naslovnica Grad Orahovica – uskrsnice će biti isplaćene čim se steknu potrebni uvjeti

Grad Orahovica – uskrsnice će biti isplaćene čim se steknu potrebni uvjeti

490

U sklopu Odluke o privremenom financiranju nužnih rashoda od 01. travnja do 30. lipnja tekuće godine, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin poslala je povjerenici Vlade RH prijedlog uvrštavanja rashoda za isplatu uskrsnica umirovljenicima.

– Uputila sam povjerenici prijedlog u kojem će biti naveden i iznos od 110.000,oo kuna rashoda za uskrsnice. One će i ove godine iznositi 200,00 kuna, a primit će ih svi oni koji udovoljavaju kriterijima koje je donio Grad Orahovica – izjavila je prije nekoliko trenutaka za Radio Orahovicu gradonačelnica Ana – Marija Petin.
Isplatu uskrsnica neće biti moguće izvršite danas i ovih dana, ali hoće čim se za to steknu uvjeti:
– Poštujemo sve mjere nacionalnog Stožera civilne zaštite. U ovom trenutku isplatu nećemo moći izvršiti, ali čim se za to steknu uvjeti, krećemo s isplatom. Ipak je zdravlje naših najstarijih sugrađana u ovom trenutku najbitnije. Vjerujem kako će to vrijeme doći što prije – zaključila je gradonačelnica Petin.

Podsjetimo se, pravo na uskrsnice imaju umirovljenici s područja grada Orahovice, čija mirovina ne prelazi 2.000,00 kn. Umirovljenici koji ostvaruju pravo na inozemnu mirovinu imaju pravo na isplatu uskrsnice, ako zbroj mirovine iz inozemstva i mirovine koju primaju od HZMO – a ne prelazi iznos od 2.000,00 kn, potom socijalno ugrožene osobe te osobe s invaliditetom koje primaju pomoć iz gradskog proračuna i Centra za socijalnu skrb Slatina Podružnica Orahovica.