Naslovnica Čačinci Održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Čačinci

Održan sastanak Stožera civilne zaštite Općine Čačinci

170

Danas je u Velikoj vijećnici održana sjednica Stožera civilne zaštite Općine Čačinci, a na kojoj su osim članova Stožera nazočili i predsjednici mjesnih odbora s područja Općine Čačinci.
Sjednicom je predsjedao načelnik Stožera i zamjenik načelnika općine, Alen Jurenac. Na dnevnom redu sjednice našlo se nekoliko točaka, a uvodno se nazočnim članovima obratio načelnik Jurenac koji je ukratko rezimirao aktivnosti tijekom protekla 4 tjedna istaknuvši zadovoljstvo suradnjom svih službi sastavnica Stožera:

– Drago nam je što tijekom proteklih nekoliko tjedana, otkako smo u ovoj izvanrednoj situaciji, možemo konstatirati da je sveukupno stanje na području naše Općine zadovoljavajuće, zahvaljujući između ostalog pravodobno poduzetim preventivnim mjerama od strane Općinskog i Županijskog Stožera civilne zaštite, ali i discipliniranosti mještana – rekao je Jurenac.
Zahvaljujući dnevnoj koordinaciji i aktivnostima operativnih snaga Stožera, Općine i policije poduzete mjere donesene od strane Nacionalnog Stožera uspješno se provode, što je između ostalog potvrdio i načelnik Općine Mirko Mališ:

– Na dnevnoj bazi Stožer odobri između 20 do 50 propusnica, a još toliko odbaci kao neosnovane. Ovu priliku koristim pozvati mještane da u razdoblju koje je pred nama, tu mogućnost koriste samo iznimno, jer u ovom trenutku svi moramo svojim postupanjem raditi na očuvanju zdravlja čitave zajednice – rekao je Mališ.
Sjednici Stožera nazočio je i načelnik Policijske postaje Orahovica, Krunoslav Bot koji je u svom izlaganju pohvalio angažman operativnih snaga Civilne zaštite Općine Čačinci, posebno DVD-a Čačinci i HGSS-a koji već desetak dana u Slatinskom Drenovcu uspješno kontroliraju jedan od nekoliko ulaza u županiju Virovitičko-podravsku.
U nastavku sjednice dane su daljnje upute u postupanju svim operativnim snagama na terenu s naglaskom na narednih nekoliko blagdanskih dana, a tijekom kojih se očekuje povećan dolazak ljudi na područje Općine Čačinci, posebno iz inozemstva.