Naslovnica Naslovnica Virovitičko-podravska županija, sve proizvode iz „školske sheme“ preusmjerila je prema Hrvatskom crvenom...

Virovitičko-podravska županija, sve proizvode iz „školske sheme“ preusmjerila je prema Hrvatskom crvenom križu i korisnicima humanitarne pomoći

144

S obzirom na to da se u vrijeme korona virusa škola održava na daljinu, Virovitičko-podravska županija je, sve proizvode (voće, povrće i mliječni proizvodi) koji su kroz „školsku shemu“ projekt Ministarstva poljoprivrede, završavali kao objed za učenike 15 osnovnih škola s područja naše županije, preusmjerila prema Hrvatskom crvenom križu (Crveni križ Virovitičko-podravske županije) i korisnicima humanitarne pomoći, korisnicima pučke kuhinje.

Preporuku za navedeno dala je Europska komisija, sugerirajući, da proizvodi, koji su do sada završavali u školama, budu isporučeni: bolnicama, bankama hrane, organizacijama i ustanovama koje skrbe o osobama slabijeg socijalnog statusa, a mi smo se odlučili da oni budu humanitarna pomoć najpotrebnijima te završe za korisnike Crvenog križa – kazao je župan Igor Andrović.

Ministarstvo poljoprivrede predložilo je modifikaciju Školske sheme, s minimalnim promjenama u modelu provedbe tako da umjesto školskih ustanova u shemu uđe Hrvatski crveni križ (HCK)/Hrvatski Caritas (HC), a umjesto ciljane skupine učenika to budu korisnici humanitarne pomoći HCK/HC. (www.vpz.hr, Fotografije/Ilustracija: Kristijan Toplak)