Naslovnica Naslovnica Gorjelo u Duzluku, istovremeno na dvije lokacije

Gorjelo u Duzluku, istovremeno na dvije lokacije

2103

Nedjeljni ručak i mir blagdana Cvjetnice, danas oko 11.35 sati, pokvarile su ponovo vatrogasne sirene. Da stvar bude još gora, ponovo je gorjelo u Duzluku, prigradskom naselju Orahovice i to istodobno na dvije lokacije, i to najvjerojatnije ponovo u podmetnutim požarima:

– Po prvoj dojavi smo odmah stigli na požarište. Bilo je to na županijskoj prometnici 4030 prema Kutjevu. Zapaljen je neki štagalj koji je bi potpuno zarastao u korov. Dok su momci pokušavali ugasiti požar, dobio sam dojavu da, također u Duzluku gori i kuća. Odmah smo krenuli u Ružičinu ulicu gdje smo zatekli požar u kući koja je već bila zapaljena prije nekoliko mjeseci. . Brzom intervencijom lokalizirali smo požar. Jedna prostorija je uništena, dok smo drugu uspjeli spasiti. S ovim se danas baš netko igra, oba požara po mom mišljenju su podmetnuta ljudskom rukom – rekao je zapovjednik Orina.
Odmah po dojavi požarište je obišla i gradonačelnica Orahovice Ana- Marija Petin, a u gašenju požara sudjelovalo je petnaest vatrogasca s tri vatrogasna vozila. Dok ovo javljamo, djelatnici policije su na terenu i vrše očevid:

– Tehnička mogućnost je isključena. Ovaj požar izazvao je ljudski faktor. Očevid je tijeku, više ćemo moći reći nakon što očevid bude završen – rekao je načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot.
Uskoro opširnije….
Fotografije (R.O. i A.M.P.)