Naslovnica Virovitica Sjednica Stožera civilne zaštite VPŽ

Sjednica Stožera civilne zaštite VPŽ

111

Kako se moglo čuti na konferenciji za novinare Stožera civilne zaštite RH, od subote (od 15,00 sati),  novootkrivenih, od korona virusa na području Hrvatske, bilo je 58. Ukupno je do sada zabilježeno 715 oboljelih. Preminulih ih je šestero… Ozdravilo je 55 ljudi. Jedina „korona free županija“ u Hrvatskoj je Virovitičko-podravska županija.

Na sjednici Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, koji se sastaje svakodnevno, moglo se čuti kako je Virovitičko-podravska županije, jedina županija u Hrvatskoj, u kojoj se, za sada, još nije pojavio korona virus.

– Epidemiološka stanje na području Virovitičko-podravske županije je povoljno, nema pozitivnih na korona virus, kažu u Stožeru civilne zaštite Virovitičko-podravske županije. Do sada je analiziran 31 uzorak. I svi su bili negativni. Zahvaljujemo svima, jer ovo je bitka svih nas protiv nevidljivog neprijatelja. Izdržimo da bi živjeli, ostanite doma – poručili su iz Stožera civilne zaštite Virovitičko-podravske županije, uz naglasak kako ovo treba biti samo poticaj da se još upornije nastavi s pridržavanjem mjera zaštite.

Apelirali su na disciplinu u poštivanju epidemioloških mjera, ali i na starije osobe da ostanu kod kuće jer sve što im treba, mogu im dostaviti volonteri Crvenog križa. (www.vpz.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)