Naslovnica Koronavirus Zatvorene županijske i lokalne ceste, punktove čuvaju pripadnici Civilne zaštite

Zatvorene županijske i lokalne ceste, punktove čuvaju pripadnici Civilne zaštite

1069

Stožer civilne zaštite Grada Orahovice u suradnji s Policijskom postajom Orahovica, a na preporuku Županijskog Stožera civilne zaštite, danas je održao radni sastanak sa sedamnaest povjerenika Civilne zaštite Grada Orahovice. Naime, Nacionalni stožer civilne zaštite  donio je Odluku o zatvaranju svih županijskih i lokalnih cesta, koje izlaze iz  županije Virovitičko-podravske prema dvjema susjednim županijama,  Osječko-baranjskoj i Požeško-slavonskoj. Uz sav ostali posao koji obavljaju, djelatnici policije nisu u stanju, bez dodatne pomoći , sami odraditi ovaj zahtjevan posao, pa  im se na raspolaganje stavila i postrojba Civilne zaštite Grada Orahovice:

– Apeliram najprije na sve građane i vozače  da se povinu novoj odluci Nacionalnog stožera. Imamo nekoliko punktova koje pokriva Grad Orahovica te susjedne općine, te  punktove koje je postavila Županijska uprava za ceste . Nema iznimaka za nikoga, prometovanja jednostavno nema. Ljudima mora biti jasno da se promet mora zatvoriti. Na svim punktovima će biti pripadnici Civilne zaštite Grada Orahovice.  Ukoliko bude bilo potrebe punktovi (tri na području Grada) biti će i fizički zatvoreni. Cilj je Županijskog i Nacionalnog stožera da se zatvori prometovanje županijskim i lokalnim  cestama te da se prometuje državnom cestom D2 na kojoj će policija kontrolirati svaki automobil – rekao je načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot.

Načelnik orahovačkog Stožera Civilne zaštite Milan Babac, rekao je nakon sastanka , kako će ova Odluka biti na snazi biti dok god vlada ovakva  situacija, a ukoliko bude bilo potrebe u pomoć će stići i pripadnici postrojbe Opće namjene te  članovi Udruga od posebnog interesa za Grad Orahovicu.