Naslovnica Naslovnica Gradonačelnica Ana – Marija Petin donijela Odluke za pomoć gospodarstvenicima ali i...

Gradonačelnica Ana – Marija Petin donijela Odluke za pomoć gospodarstvenicima ali i fizičkim osobama na području Grada Orahovice

808

Uslijed novonastale situacije koju je prouzrokovao kornavirus, gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin, danas je, a nakon sagledavanja svih posljedica koje već trpe ili koje će pretrpjeti gospodarstvenici s područja Orahovice, ali i brojni ostali sugrađani, odlučila donijeti nekoliko Odluka koje će bar malo umanjiti gubitak koji je već nastao ili će nastati:
– Svi oni koji su pogođeni odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, kao gradonačelnica Orahovice donosim Odluku o oslobađanju plaćanja komunalne naknade u 50% iznosu, dok god je odluka Nacionalnog stožera na snazi. Isto tako oslobađamo sve poslovne subjekte od plaćanja zakupa javnih površina, plaćanja poreza na korištenje javnih površina te zakupa poslovnih prostora u vlasništvu Grada Orahovice za vrijeme dok traje Odluka – rekla je gradonačelnica Petin danas u programu Radio Orahovice.
Pomoć će u vidu ne plaćanja korištenja Dječjeg vrtića Palčić u Orahovici, dobiti i roditelji čija djeca uslijed korona virusa ne odlaze u vrtić:
– Za vrijeme obustave rada Dječjeg vrtića, oslobađamo roditelje plaćanje vrtića sve dok je Odluka o zatvaranju ustanove na snazi – rekla je gradonačelnica Petin.
Također je donijela Odluku o beskamatnom odgađanju naplate svih potraživanja i javnih davanja svim sugrađanima:
– Svi naši sugrađani lišeni su prisilnih naplata svih gradskih prihoda. Neće biti zaračunavanja zateznih ili bilo kakvih drugih kamata na kašnjenje plaćanja. Sve navedene Odluke su na snazi od danas. Ovo su prve mjere koje ćemo kao Grad provesti. Pratit ćemo situaciju i dalje te prilagođavati i ostale mjere, kako bi svi lakše prebrodili situaciju u kojoj smo se našli – rekla je danas gradonačelnica Orahovica Ana – Marija Petin.