Naslovnica Hrvatska U Hrvatskoj oboljela 81 osoba, na području Županije još nema evidentiranih

U Hrvatskoj oboljela 81 osoba, na području Županije još nema evidentiranih

296

Danas je potvrđeno novih 12 oboljelih, i u Hrvatskoj je u ovom trenutku službeno koronavirusom zaražena 81 osoba, a više od 10.000 osoba je pod mjerama samoizolacije. Trenutačno je virus potvrđen i kod 8 liječnika u RH.
U Svijetu je koronavirusom zaraženo 199.309 osoba. Izliječenih je 82. 779 dok je od virusa preminulo 7.991 osoba. Na području Županije Virovitičko-podravske još uvijek nema zaraženih, ali se u samoizolaciji nalazi 6o – tak osoba. Gostujući u programu Radio Orahovice, doktorica Marijana Vidaković Peček pozvala je još jednom na razum:
– Polako uspijevamo pacijente staviti pod novi sistem rada. I jučer smo ima ljude koji nikako ne mogu shvatiti da je došlo do promjene u cjelokupnom funkcioniranju zdravstvenog sustava. Mi zdravstveni djelatnici smo u sustavu mobilizacije, što znači da čekamo na mogući raspored na neko drugo radno mjesto. Ponavljam pacijentima da ne dolaze u ordinacije i čekaonice bez prvotne telefonske najave – rekla je doktorica Vidaković.
U Orahovici je situacija nepromijenjena, rekla je danas gradonačelnica Ana – Marija Petin koja je najavila sastanaka sa županom Androvićem:
– Pratimo situaciju iz sata u sat. Moram reći da je na području županije situacija nepromijenjena, a nešto više znat ćemo danas nakon sastanaka sa županom Androvićem koji će biti održan danas. I ja koristim ovu priliku da apeliram na svoje sugrađane, da što manje odlaze u Dom zdravlja ako baš ne moraju, također u prodavaonice u kojima ima najviše ljudi. Poštujte odluke poduzeća i trgovina, dezinficirajte ruke prilikom ulaska u javne ustanove. Budite savjesni i odgovori i virus ćemo svi zajedno uspjeti pobijediti – rekla je gradonačelnica Petin.
Recimo kako je koronavirus zabilježen u svim zemljama Europske unije, a u našem okruženju najviše slučajeva zabilježeno je u Italiji 31.506, zatim slijedi Austrija s 1332 slučaja, pa Slovenija s 275 zaraženih koronavirusom, potom Srbija s 83 slučaja, Mađarska s 50 slučajeva, Bosna i Hercegovina s 34 te Kosovo i Crna Gora s 19 odnosno 2 slučaja zaraze koronavirusom.