Naslovnica Naslovnica Kroz mjesec dana Orahovčani će dobiti novo multifunkcionalno igralište!

Kroz mjesec dana Orahovčani će dobiti novo multifunkcionalno igralište!

509

Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin i direktor poduzeća “Edel sport” Igor Gavranović, potpisali su još sredinom listopada prošle godine Ugovor o nabavi i ugradnji sportske podloge za vanjski teren na multifunkcionalnom igralištu u Orahovici, koje se nalazi na lokaciji nekadašnjeg starog školskog igrališta, a na kojem je donedavno bila postavljena umjetna trava. Investicija je to vrijedna oko 250 tisuća kuna za koju su sredstva većim djelom osigurana u Proračunu Grada Orahovice, dok će projekt jednim dijelom financirati i Zajednica športskih udruga Grada Orahovice.

Dolaskom ljepšeg vremena, napokon su stvoreni uvjeti za početak radova, te je tijekom vikenda postavljen osnovni sloj podloge, čime je završena prva faza radova, rekao nam je u današnjem razgovoru predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice, Igor Hozić. U drugoj fazi radova bit će postavljen završni premazni sloj – akril, instalirani golovi i koševi, te će biti postavljena zaštitna ograda, koja će svim korisnicima jamčiti sigurnost prilikom sportskih aktivnosti.

Dosadašnje igralište s umjetnom travom bilo je pogodno samo za nogometne aktivnosti, dok će postavljanjem nove multifunkcionalne podloge biti stvoreni uvjeti za treniranje i ostalih sportova, poput košarke, rukometa i tenisa. Upravo je to, prema riječima Hozića, i bila namjera aktualne gradske vlasti – omogućiti pristup igralištu svim sportskim klubovima, te smanjiti troškove najma dvorane, barem u dijelu godine kada je treniranje na otvorenom moguće.

Osim postavljanja multifunkcionalne podloge, te novih golova i koševa, u gradskom Proračunu za 2020. godinu predviđena su i sredstva za renoviranje tribina i sjedalica, koje trenutno nisu u najboljem stanju, no taj dio posla će morati pričekati do konstituiranja Gradskog vijeća i usvajanja Proračuna, rekao je Hozć, te najavio kako bi novo igralište moglo biti u funkciji kroz otprilike mjesec dana.