Naslovnica Događanja Održana početna konferencija projekta Uređenje turističko – rekreacijskog centra “Jezero – Hercegovac...

Održana početna konferencija projekta Uređenje turističko – rekreacijskog centra “Jezero – Hercegovac – Ružica grad”

867

U Centru za posjetitelje u Orahovici, u nazočnosti orahovačke gradonačelnice, Ana – Marije Petin, ravnateljice Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije, Tatjane Arnold – Sabo, direktorice Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, Martine Jakelić, voditeljice Turističke zajednice Grada Orahovice, Lane Jurkin, predstavnika Razvojne agencije “Vidra”, direktora gradskih poduzeća te djelatnika Jedinstvenog upravnog odjela Grada na čelu s voditeljicom projekta, Irelom Strabić, danas je održana početna konferencija projekta Uređenje turističko – rekreacijskog centra “Jezero – Hercegovac – Ružica grad”. Riječ je o najvećem projektu Grada Orahovice u povijesti, ukupne vrijednosti nešto veće od 81 milijun kuna, kojega sa 68 milijuna kuna sufinancira Europska unija iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova u financijskom razdoblju 2014.-2020. godine iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru operativnog programa “Konkurentnost i kohezija”.

Nazočnima se uvodno obratila orahovačka gradonačelnica, Ana – Marija Petin, koja je pojasnila kako će navedenim projektom na lokaciji Izletišta “Jezero”, biti izgrađen Edukativni centar Orahovica, u sklopu kojega će biti odmaralište za djecu na ukupno 4 etaže, 14 bungalova, a planirana je i izgradnja 3 sanitarna čvora na plaži kupališta, te sportski tereni i dječje igralište. Provedbom ovog projekta Gad Orahovica će ostvariti proširenu turističku ponudu, ne samo Grada već i cijele Virovitičko – podravske županije. Osim toga, za očekivati je povećanje broja posjetitelja na lokalitetima sa prirodnom i kulturnom baštinom, a najvažniji efekt projekta je u konačnici rast zapošljavanja na području Grada, rekla je gradonačelnica Petin. Na kraju se zahvalila svima koji su pomogli i još uvijek pomažu u realizaciji ovog projekta, te pozvala sve lokalne političare na suradnju i razumijevanje kada su u pitanju ovakvi kapitalni projekti, bitni za razvoj cijeloga Grada i za bolji život svih sugrađana.

Tatjana Arnold-Sabo , ravnateljica Javne ustanove za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode i ekološkom mrežom Virovitičko – podravske županije, rekla je kako će aktivnosti Javne ustanove , kao partnera na projektu, biti usmjerene ka realizaciji pilot projekta “Škola u prirodi” za učenike trećih i četvrtih razreda osnovnih škola, a u planu je i provedba programa terenske nastave za studente, te kampa za izviđače, što će, prema njenim riječima, biti uspješna osnova za buduću turističku ponudu edukacijskog centra.

Ispred Turističke zajednice Virovitičko – podravske županije, također jednog od partnera na projektu, obratila se direktorica, Martina Jakelić, koja je rekla kako je ovo nakon projekta Mađarsko-hrvatskih vinskih priča, samo nastavak uspješne daljnje suradnje. Rekla je kako će glavni zadatak biti što bolja promocija Turističko – rekreacijskog centra, te se zahvalila Gradu Orahovici na ukazanom povjerenju.

Edukacija turističkih interpretatora, izrada marketinškog plana Centra te nabava sustava za praćenje posjetitelja, zadatak je trećeg partnera na projektu – Turističke zajednice Grada Orahovice, rekla je voditeljica, Lana Jurkin, te poručila kako je ovo najznačajniji projekt u povijesti za Grad Orahovicu.

Na koncu je nazočne sa svim tehničkim detaljima upoznala voditeljica projekta, Irela Strabić.

Podsjetimo, projekt je službeno započeo 01. listopada prošle godine a ukoliko sve prođe prema planiranom rasporedu, Orahovica bi 01. svibnja 2023. godine trebala imati multifunkcionalan turistčki kompleks na Izletištu Jezero – biseru kontinentalnog turizma.