Naslovnica Čačinci Čačinačke dječje maškare

Čačinačke dječje maškare

399

U organizaciji OŠ Antuna Gustava Matoša Čačinci i Turističke zajednice općine Čačinci jučer su u Školskoj sportskoj dvorani, održane Čačinačke dječje maškare.
Vrijedni učenici, učitelji i roditelji oduševili su nazočne posjetitelje trudom i kreativnošću koje su uložili u izradu ovogodišnjih kostima.
Nakon tradicionalne povorke koja se prošetala čačinačkim ulicama i osladila ukusnim krofnama na Trgu dr. Franje Tuđmana, maškare i posjetitelji  mogli su uživati u zanimljivom programu u sportskoj dvorani.
Sve prijavljene maske, žiriju i publici predstavile su se svojim nastupom. Bilo je tu raznih koreografija, plesova i pjesama. Prvo mjesto u skupnoj masci na koncu je osvojila maska “Roda i žabe”, “Zombiji” su bili drugi, dok je treće mjesto pripalo maski pod nazivom “Jaja na oko”. U pojedinačnoj konkurenciji pobijedila je maska “Korona virus”, drugo mjesto pripalo je maski “Dumbo i jednorog”, dok je treća bila maska pod nazivnom “The Nun”.
Izvan konkurencije, maska “Veseli kokošinjac”, djece čačinačkog vrtića, nagrađena je za najbrojniju masku, dok su simbolično nagrađeni i najmlađi natjecatelji. Za urnebesno raspoloženje u dvorani bila je zadužena i animatorica Maja Radojević sa svojim pomoćnikom Medom.