Naslovnica Zdenci Utvrđen program obilježavanja Dana općine Zdenci

Utvrđen program obilježavanja Dana općine Zdenci

595

Dan Općine Zdenci, blagdan sv Mihaela, 29. rujna, i ove će godine biti obilježen nizom različitih sadržaja.

Program počinje već ovoga tjedna, 15. i 16. rujna, kiparskom radionicom i kiparskom kolonijom, koje će voditi kipari Ernestinovačke kolonije kipara na čelu s Matom Tijardovićem.

22. rujna, program obilježavanja Dana općine nastavlja se športskim igrama branitelja u Dugoj Međi, u organizaciji UHBDDR Duga Međa, a niz sadržaja planirano je i za 23. rujna. Toga dana u jutarnjim satima na zdenačkim ribnjacima, u organizaciji ŠRK “Linjak” bit će održan Ribički kup, a u kasnim poslijepodnevnim satima, s početkom u 18,00 sati, u organizacji KUD-a “Zdenac” počet će kulturno-umjetnički program pod nazivom “Zdenački susreti”.

Za nedjelju, 24. rujna, NK “Sloga” priprema nogometni turnir uzrasta do četrnaest godina, a Lovačka udruga “Šljuka” Kup u gađanju glinenih golubova. Udruga “Rukotvorine” u ponedjeljak , 25. rujna, otvorit će izložbu u Muzejsko-galerijskom prostoru koja će biti postavljena do 27. rujna.

Toga dana, dakle 27. rujna, u 13,00 sati, bit će održana svečana sjednica Općinskog vijeća i svečani prijem za predstavnike Policijske uprave virovitičko-podravske i policijske postaje Orahovica, budući da je sv Mihael i zaštitnik hrvatske policije. Vjernici će na svečanoj sv Misi, u 11,00 sati istoga dana, slaviti spomendan zaštitnika Zdenaca i Općine Zdenci.