Naslovnica Naslovnica Miroslav Milovuković i dalje na čelu Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko...

Miroslav Milovuković i dalje na čelu Udruge branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije

287

Udruga branitelja liječenih od PTSP-a Virovitičko – podravske županije, proteklog vikenda je u prostorijama Mjesnog doma u Duzluku održala svoju Izborno-izvještajnu skupštinu. Skupštini su osim članova nazočili i mnogi gosti, ispred grada Orahovice gradonačelnica Ana – Marija Petin, dožupan VPŽ Darko Žužak, predsjednik Zajednica udruga i članova HVIDR-a VPŽ Mato Bubaš i predsjednik Udruge maratonaca VPŽ ”Glasnici istine” Pavo Tutenov.

Nakon što je izabrano radno predsjedništvo Skupštine, predsjednik Udruge Miroslav Milovuković podnio je izvješće o radu za proteklu godinu. Rekao je kako su i prošle godine intenzivno radili na promicanju vrijednosti Domovinskog rata. Sudjelovali su u organizaciji ultramaratona Vukovar – Sunja, članovi udruge također su sudjelovali na obilježavanju obljetnice 105. Modričke brigade u Garevcu, sudjelovali su na obljetnici pogibije Damira Hornunga i Franje Jusupa. Protekle godine u mjesecu travnju organizirali su memorijalni maraton „Modrića 92˝. Aktivno su tijekom cijele godine bili sudionici svih manifestacija u organizaciji grada Orahovice i Turističke zajednice, kao što su Fišijada, Čobanijada i Orahovačko proljeće. Najviše se ponose organizacijom 13. memorijalne utrke “Kokočak-Orahovica” u spomen na tri hrvatska branitelja, Momira Krmpotića, Milana Puhanića i Branka Jaklića, koji su poginuli 04. i 05. prosinca 1991. godine, tijekom vojno-redarstvene akcije “Papuk 91”.

Kako je Skupština bila i izbornog karaktera, nakon svih podnesenih izvješća pristupilo se izborima i biranju novog vodstva udruge. Za novog/starog predsjednika jednoglasno je izabran Miroslav Milovuković, za dopredsjednika Siniša Kanis, a za tajnika Viktor Bulava. U Izvršni odbor još su birani: Marinko Tolić, Vlado Milak, Stjepan Kaltenbaher i Nenad Hajba. U Nadzorni odbor izabrani su : Alan Grgić, Vlado Prović i Boris Broš, dok su u Sud časti izabrani: Bojan Gmajnički, Zoran Novoselac i Josip Radočaj.

U planu rada za tekuću godinu, Predsjednik Milovuković rekao je kako će i dalje raditi na promicanju vrijednosti Domovinskog rata, nastavit će sa sudjelovanjima na memorijalnim utrkama i obilježavanju obljetnica diljem Hrvatske. Posebno je naglasio jednu stvar, a to je organizacija 14. memorijalne utrke “Kokočak-Orahovica”. Također je rekao da imaju izuzetno dobar odnos sa svim udrugama na području grada Orahovice i susjednih općina. Zahvalio se Ministarstvu hrvatskih branitelja, Virovitičko – podravskoj županiji, gradu Slatini, općini Crnac, Osječko – baranjskoj županiji te svim sponzorima i donatorima, koji pomažu u radu Udruge. Posebno se zahvalio gradu Orahovici i gradonačelnici Petin, naglasivši kako su od aktualne gradske vlasti dobili podršku i pomoć, kad god im je to trebalo.

Skupštini nazočna gradonačelnica Ana – Marija Petin, pohvalila je rad Udruge, rekavši kako su oni jedna od najaktivnijih udruga na području grada Orahovice. Posebno je pohvalila rad s mladima u suradnji s orahovačkom Srednjom školom Stjepan – Ivšić te organizaciju memorijalne utrke “Kokočak-Orahovica”. Poželjela im je sreću i uspjeh u daljnjem radu udruge, poručivši kako će im grad Orahovica i dalje u svakom trenutku biti na raspolaganju.