Naslovnica Događanja Održana redovna godišnja Skupština DVD-a Stara Jošava

Održana redovna godišnja Skupština DVD-a Stara Jošava

198

U subotu je održana redovna godišnja izvještajna Skupština DVD-a Stara Jošava, kojoj je nazočilo 48 od ukupno 69 članova Društva, te brojni gosti- predstavnici svih društava Vatrogasne zajednice Orahovica, kao i predstavnici DVD-a Feričanci i Dobrovac, te pročelnica JUO Grada Orahovice, Marija Šafer.

Izvješće o radu u prošloj godini podnio je predsjednik DVD Stara Jošava,Dalibor Saher, koji je naveo sudjelovanje na dječjim vatrogasnim igrama u Orahovici, gdje su sve tri ekipe Društva ostvarile izvanredne rezultate.

Osim toga, nazočili su početkom godine i na svečanoj vatrogasnoj skupštini DVD-a Dobrovac ,gdje su sa domaćinima potpisali prvi dio Povelje o bratimljenju između dva vatrogasna društva, dok je drugi dio Povelje potpisan sredinom mjeseca veljače, na 67.godišnjoj skupštinu DVD-a Stara Jošava.

Saher je rekao kako je tijekom godine odrađeno 6 radnih akcija, a osim toga nazočili su i na svim godišnjim skupštinama susjednih vatrogasnih društava. Održali su također i 3 sastanka upravnog odbora i 4 sastanka vatrogasnog društva, na kojima su doneseni zajednički prijedlozi,planovi i odluke, vezano uz godišnji i strukturni rad društva, te su redovito odrađivali vježbe sa A ekipom i ekipama djece, pripremajući se za redovna godišnja natjecanja.

U izvješću je predsjednik, Dalibor Saher, naveo kako su tijekom 2019. godine izgradili nadstrešnicu i park sjenicu , čiju je kompletnu izgradnju financirao Grad Orahovica.

Na koncu je riječi zahvale uputio svima koji podupiru rad vatrogastva u Staroj Jošavi, a posebno se zahvalio gradonačelnici Petin i Gradskoj upravi.

U izvješću koje je potom podnio zapovjednik DVD-a Stara Jošava, Zlatko Udovčić, čulo se kako su vatrogasci DVD-a Stara Jošava tijekom 2019. godine imali tri intervencije gašenja požara, a radilo se o jednom požaru otvorenog prostora u Dolcima, dok su u dva navrata u Duzluku intervenirali prilikom požara stambenog te pomoćnog objekta.

Plan rada za 2020.godinu iznio je predsjednik vatrogasnog društva, Dalibor Saher, koji rekao kako će uputiti odgovarajuće članove na obuku u organizaciji Vatrogasne zajednice za potrebita viša zvanja u vatrogastvu kao i na druge obuke, radit će i na nabavci vatrogasne opreme, te sudjelovati na vatrogasnim natjecanjima susjednih društava i Vatrogasne zajednice

Ispred Grada Orahovice riječi pozdrava nazočnim vatrogascima uputila je pročelnica JUO ,Marija Šafer, koja je čestitala vatrogascima DVD-a Stara Jošava na svim provedenim aktivnostima , te napomenula kako je Grad Orahovica u protekloj godini izdvojio znatno više sredstava za razvoj i unapređenje vatrogastva na području Grada, te kako su opremili sva vatrogasna društva, a time i Vatrogasno društvo Stara Jošava.

Poručila je na kraju kako im Grad Orahovica i dalje stoji na raspolaganju za sve aktivnosti i u 2020. godini te im je poželjela puno uspjeha u daljnjem radu.