Naslovnica Naslovnica U ŽRK Orahovica radi šezdesetak djevojčica

U ŽRK Orahovica radi šezdesetak djevojčica

473

Godišnju Izvještajnu skupštinu održali su i članovi jedinog ženskog sportskog kluba, ŽRK Orahovica. I ovu su Skupštinu svojim dolaskom uveličali Ana – Marija Petin gradonačelnica Orahovice i predsjednik Zajednice športskih udruga Grada Orahovice Igor Hozić. Podnoseći izvješće o radu kluba predsjednica Ljiljana Borić rekla je kako u ŽRK Orahovica treniraju djevojčice u četiri dobne kategorije, koje se natječu u Ligi Slavonije Slavonski Brod, Regionalnoj ligi Osijek, Državnoj i županijskoj ligi. Osim nastupa u ligama ŽRK nastupio je i na turnirima u Virovitici, Slavonskom Brodu, Karlovcu i Orahovici. Osim redovnog treniranja i igranja utakmica, članice ŽRK Orahovice nastupile su i na gradskim manifestacijama, poput Maškara, obilježavanju Dana grada te obilježavanju Olimpijskog dana. Rekla je između ostaloga predsjednica Borić, da je prošla godina bila godina novih bitnih Odluka. Potaknuti uzmacima prema naprijed, predsjednica Borić zahvalila s brojnim sponzorima koji su pomogli radu kluba, ali i gradonačelnici Petin te predsjedniku Hoziću na sjajnoj suradnji.
Trenerica svih kategorija Andrijana Rukavina rekla je kako u klubu radi sa šezdesetak djevojčica od osam do šesnaest godina koje su raspoređene u četiri kategorije. Sve kategorije nalaze se u natjecateljskom procesu i tijekom prošle godine pružile su dobre i vrlo dobre rezultate. Dodala je Rukavina kako su djevojke putovale i igrale utakmice te turnire po cijeloj Slavoniji, ali i dobrim dijelom središnje Hrvatske. Nekoliko igračica pokazale su vrhunski potencijal pa je za očekivati i puno bolje rezultate do kraja ove natjecateljske godine. I Rukavina je napomenula kako su i prošle godine tijekom prosinca održale domjenak na kojem su podijeljeni i prigodni pokloni. Zahvalila se Rukavina svima na pomoći ali najveća zahvala upućena je roditeljima koji su bili najveća podrška u radu. U raspravi koja je uslijedila, a po podnesenima izvješćima, bilo je govora oko angažiranja novih trenera u klubu, jer broj djece postao je prevelik za jednog trenera. Zaključeno je da također kako će se razmotriti mogućnost formiranja seniorske ekipe, kako bi igračice koje završe sa stažom u omladinskim kategorijama mogle nastaviti igrati rukomet u ŽRK Orahovica.
U planu rada za naredno razdoblje čelnice ŽRK Orahovica najavile su nastavak rada sa svim natjecateljskim kategorijama, daljnje omasovljenje članstva te promicanje ženskog rukometa u Orahovici ali i županiji Virovitičko-podravskoj.
Igor Hozić predsjednik Zajednice Športskih udruga grada Orahovice pohvalno je govorio o radu ŽRK Orahovica, rekavši kako je ŽRK jedan od najboljih gradskih klubova. Suradnja zajednice i ŽRK Orahovica je na visokoj razini i kao takav donosi samo plodonosne rezultate. I Hozić je napomenuo da mu je izrazito drago da je novca bilo dovoljno za cijelu godinu, i da će tako biti ubuduće.
Gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin izrazila je zadovoljstvo kako radi ŽRK, posebno se zahvalila trenerici Rukavina, koja je zaista dala cijelu sebe u rad kluba. Čestitala je Petin na postignutim rezultatima, naglasivši kako među djevojkama ima velikog potencijala, koji u narednim godinama može u Orahovicu donijeti lijep rezultat. Također je izrazila zadovoljstvo brojem djevojčica koje se bave rukometom. Zaključila je Petin kako je i ŽRK Orahovica imao dosta sredstva za pokrivanje natjecateljske sezone i na tome će aktualna gradska vlast i dalje ustrajati. Na koncu je Petin rekla kako neki projekti koji su bili planirani za početak ove godine neće biti odrađeni, pa će dio financijskih sredstva, a nakon provedenih izbora i konstituiranja Gradskog vijeća, biti proslijeđeni sportu.