Naslovnica Gospodarstvo Posjet Radlovcu

Posjet Radlovcu

1396
Čelnici Orahovice u razgovoru s vlasnicima Radlovca

Orahovačka gradonačelnica Ana Marija Petin i njezin zamjenik Dalibor Fofonjka, jučer su nastavili s praksom posjećivanja orahovačkih gospodarstvenika. Četvrti posjet upriličili su u poduzeću Radlovac gdje su ih primili vlasnici tvrtke Nenad Sabljak i Danko Rendulić.

Nakon jednosatnog razgovora, u kojem je bilo riječi o trenutnim poslovima Radlovca, planovima i eventualnim ulaganjima, direktor Nenad Sabljak, izrazio je zadovoljstvo iskazanom voljom za suradnjom i razmjenom informacija, te stavom da u gradu s aktualnom vlašću žive i rade u partnerskom odnosu. Kazao je Sabljak kako je Radlovac 110 godina kamenolom i da ne može raditi nigdje drugdje nego u Orahovici. Zaključio je Sabljak kako misli da će s aktualnom vlasti imati sasvim korektan odnos.

Radlovac danas raspolaže sa 60 hektara površine, napuštenih kamenoloma, i Uprava ih u svojim planovima želi pretvoriti u turističke sadržaje, pri čemu se nadaju da će dobiti podršku od aktualne vlasti. Gradonačelnica Petin rekla je kako je i Radlovcu pružila ruku suradnje i svu potrebnu pomoć, kako bi ostvarili što bolje rezultate, a time uposlili i nove radnike. Dodala je gradonačelnica Petin kako se nada da će zajedno s poduzećem Radlovac raditi na daljnjem projektu razvoja turizma, ali da je u tom segmentu potrebna kvalitetna suradnja s jedinicom lokalne samouprave.