Naslovnica Kultura U Orahovici gostovao Robert Knjaz

U Orahovici gostovao Robert Knjaz

452

Srednja škola “Stjepan Ivšić” i Matica hrvatska Ogranak Orahovica, jučer su bili organizatori još jednog zanimljivog i nadasve posječenog društvenog događaja. U holu školskog centra, gdje se tražilo mjesto više, gostovao je poznati hrvatski TV voditelj, autor, redatelj i glumac Robert Knjaz.
Ovaj zanimljiv i nadasve duhovit magistar filmske i TV režije, jedan je školski sat odgovarao na pitanja moderatora druženja, profesora Damira Najmenika. Govorio je tako Knjaz o najdražim putovanjima, anegdotama, vjeri, nogometu, opasnim situacijama na putovanjima, ali i o hrvatskim celebrityma, baki Slavici, Goranu Ivaniševiću, Luki Modriću, Hladnom Pivu, Mirku Filipoviću, Maji Šuput, Natali Dizdar, poglavici plemena Masaji i drugima.
Već ove jeseni hrvatsku publiku očekuje izuzetno zanimljiv novi TV serijal. Ekskluzivno za naš radio Robert Knjaz najavio je svoj novi projekt:

Trenutno radimo nešto vrlo zabavno, a to su serijali o životinjama. Pripremam jedan serijal od 8 epizoda, jedna epizoda je o kokošima, druga o kravama, treća o svinjama itd. Nešto poput Hrvatskih velikana, ali ovaj puta o životinjama. Ako sve bude išlo svojim planom, serijal bi se na malim ekranima trebao početi emitirati ove jeseni – rekao je jučer Knjaz.

Orahovačka Srednja škola jedna je od rijetkih hrvatskih škola u kojima je Knjaz gostovao . Rekao je, kako nema vremena češće se posvetiti takvim zbivanjima, no kako je dodao iz Orahovice potječe orah pa je došao vidjeti koliko ima istine u toj činjenici. Na koncu je poručio orahovačkim srednjoškolcima da ostanu djeca dok god to mogu biti:

Ostanite djeca što dulje možete. Kad odrasteš, cijela okolina, mama, tata, škola, svi ti govore da moraš odrasti, to je istina, moramo biti ozbiljni u odnosu prema ljudima i prema poslu, ali svakako moramo zadržati i dio djeteta u sebi. Mišljenja sam da je danas previše ljudi ozbiljno i namršteno, a dijete oprašta, dijete nije zlopamtilo, znači nije loše biti dijete, to je ono najljepše u nama – zaključio je Knjaz.

Robert Knjaz magistar je filmske i TV režije, karijeru je stjecao radeći na OTV-u, HTV-u i RTL-u, a serijali poput “Mjenjačnice”, Koledžicom po svijetu” “Najveći hrvatski misteriji”, “Svlačionica” “Hrvatski velikani” i na koncu “Najveće svjetske fešte” , postale su prepoznatljivi po vrhunskoj produkciji, jedinstvenom humoru te bogatim edukativnim notama. Vrlo brzo svaki Knjazov televizijski “uradak” postao je jedan od najgledanijih sadržaja svake televizije na kojoj je radio. Robert Knjaz osnivač je i vlasnik televizijske i filmske produkcijske tvrtke “Sirovina i sinovi”, a odnedavno je potpisao i ugovor s grupacijom “Discovery Chanel” koja neke njegove uratke zastupa globalno. Osim na televiziji, Knjaz je predavač i na privatnom veleučilištu VERN na kolegiju “Inovativne TV forme”.