Naslovnica Čačinci Priroda nije poštedjela ni izletište Jankovac

Priroda nije poštedjela ni izletište Jankovac

468

Od jučer na području izletišta Jankovac puše iznimno jak vjetar, koji osim što stvara probleme u prometovanju, predstavlja i opasnost za posjetitelje. Ravnatelj javne ustanove Park prirode Papuk Alen Jurenac rekao je danas za naš Dnevnik kako je prometnica od Slatinskog Drenovca do granica županije, zatvoren za sav promet:

– Jučer oko podneva na području Parka prirode Papuk počeo je puhati jak vjetar koji nam je prouzročio veliku štetu, a vjetar je također prouzrokovao probleme i u normalnom odvijanju prometa. Tako da je jučer od 15 sati Županijska uprava za ceste za sav promet zatvorila cestu od Slatinskog Drenovca do granice Virovitičko – podravske županije.

Dodao je Jurenac danas da je šteta na području Park šume Jankovac, dosta velika, posebice na samom Jankovcu, gdje su dijelovi poučene staze uništeni:

– Šteta koju smo uspijeli vidjeti, na dijelovima koje smo obišli tijekom današnjeg dana je dosta velika, a posebice na izletištu Jankovac, gdje su pojedini dijelovi poučne staze doslovno u potpunosti uništeni

Rekao je Jurenac također kako su u tijeku konzultacije s Hrvatskim šumama, Šumarijom Čačinci i općinom Čačinci, o daljnjim postupanjima oko prijave šteta. Ravnatelj Jurenac na koncu je zamolio sve posjetitelje Jankovca i ovog dijela Parka prirode Papuk da se suzdrže od posjeta Jankovcu dok god se ne smiri vrijeme, jer prolaskom tom dionicom ili samom šumom, dovode u pitanje svoj život ali i živote drugih putnika:

– Nije samo Jankovac opasan za posjetitelje, također je i na dionici Orahovica – Kutjevo bilo dosta izvala drveća prouzročenih olujnim vjetrom. Apeliram na sve posjetitelje koji su narednih dana planirali pohoditi Park prirode Papuk, da svoje izlete odgode do smirivanja vremena I saniranja svih nastalih šteta – rekao je danas za Radio Orahovicu ravnatelj Javne ustanove Park prirode Papuk Alen Jurenac