Naslovnica Događanja Održana Skupština Hrvatskog časničkog zbora Grada Orahovice

Održana Skupština Hrvatskog časničkog zbora Grada Orahovice

307

Hrvatski časnički zbor Grada Orahovice jedna je od brojnih braniteljskih udruga koje djeluju na području Grada i koje svojim aktivnostima čuvaju uspomenu na hrvatske branitelje i Domovinski rat. Kako bi te aktivnosti mogli provoditi i u tekućoj godini, članovi Udruge sastali su se u subotu na redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini, na kojoj su podnesena izvješća ali i doneseni planovi za naredno razdoblje.

Tijekom protekle godine održano je 6 sastanaka Glavnog odbora te dvije Skupštine. Osim toga, članovi Udruge sudjelovali su u obilježavanju svih značajnih datuma iz Domovinskog rata, kao i na svim komemoracijama za poginule branitelje, rekao je podnoseći izvješće o radu za 2019. godinu, predsjednik Udruge, Stjepan Dujmić. Također, spomenuo je kako su od strane Ministarstva hrvatskih branitelja dobili financijska sredstva koja su utrošili na uređenje Spomen sobe 2. bojne /132. brigade HV, a osim ministarstva, rad Udruge u protekloj godini financijski su pomagali i Grad Orahovica, Virovitičko-podravska županija i općina Crnac, te im se Dujmić svima zahvalio.

Rad na omasovljenju članstva, obilježavanje važnih obljetnica iz Domovinskog rata, te organizacija informatičkog tečaja za članstvo i građane, samo su dio aktivnosti koje udruga planira provesti tijekom ove godine, naveo je u planu rada, predsjednik Udruge, Stjepan Dujmić.

U financijskom izvješću čulo se kako su prihodi u protekloj godini iznosili 24.784 kune, dok su u istom razdoblju ukupni rashodi ostvareni u iznosu od 18.797 kuna. Putem donacija od strane Grada Orahovice i susjednih općina, Virovitičko-podravske županije, te od članarina, Udruga u 2020. godini planira ostvariti 12 tisuća kuna prihoda, a u istom iznosu planirani su i rashodi.

Na koncu Skupštine, dopredsjednici Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskog rata Duga Međa, Mirko Horvatin i Mirko Bušljeta, donirali su u ime udruge osobno računalo, koje će u budućnosti značajno pomoći u radu orahovačke braniteljske udruge.

Redovnoj godišnjoj izvještajnoj Skupštini Hrvatskog časničkog zbora Grada Orahovice, uz članove i predstavnike drugih braniteljskih udruga, nazočio je i zamjenik župana VPŽ, Darko Žužak, te predstavnik Grada Orahovice, Milan Babac.