Naslovnica Naslovnica Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

Održana tiskovna konferencija orahovačkog HSS-a

1022

Tiskovnu konferenciju na temu „Aktualna politička situacija u gradu“ održali su jučer čelnici GO HSS-a Orahovica, Marija Šafer predsjednica GO HSS, predsjednik kluba Vijećnika HSS-a u GV Igor Hozić, i potpredsjednica HSS-a i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin.
Predsjednica GO HSS-a Marija Šafer osvrnula se na izazvane prijevremene izbore koji će biti održani ovog proljeća u Orahovici. Rekla je Šafer kako su svi potrebni papiri poslani u Zagreb, te kako su nakon nekoliko upita dobili obavijest iz Ministarstva uprave kako očekuju suglasnost iz Ministarstva financija te će potom svu dokumentaciju poslati Vladi RH koja potom donosi Odluku o raspuštanju orahovačkog GV, povjereniku za Grad Orahovicu te raspisuje izvanredne izbore. Pojasnila je Šafer i jučer, što Grad Orahovice smije, a što ne smije financirati u nastavku godine, pa je tako rekla kako se ne smiju potpisivati novi Ugovori, ugovarati nove investicije, ne smije se vršiti Javna nabava, dok će sve investicije započete u protekloj godini, kao nastavak rekonstrukcije ulice Kralja Zvonimira, uređenje ulice Antuna Mihanovića, te postavljanje nove multifunkcionalne sportske podloge, biti odrađene.
Predsjednik kluba vijećnika HSS-a u GV Igor Hozić dotaknuo se novonastalih problema orahovačkog sporta. Kao predsjednik Zajednice ŠU Grada Orahovice Hozić je upoznat sa situacijom u sportu, pa je tako naglasio kako su svi sportski klubovi, neizglasavanjem Proračuna za 2020.godinu, dovedeni u nezavidnu situaciju. Rekao je Hozić kako je poduzeto niz koraka oko pronalaženja partnera koji bi na neki način premostili novonastali problem, jer nekoliko klubova novac treba odmah. I jučer je Hozić napomenuo kako novac klubovi neće dobiti najvjerojatnije do početka svibnja mjeseca.
Potpredsjednica HSS i gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin govoreći o aktualnoj političkoj situaciji u Orahovici rekla je kako je u protekle dvije i pol godine Proračun grada Orahovice napokon vraćen građanima. Dodala je Petin kako je Orahovica i prije imala zastupnike u Hrvatskom saboru, no nitko od njih nije u Orahovicu donio toliko novca i Ugovora, koliko je donijela ona u samo dvije i pol godine mandata. Na koncu se osvrnula i na dolazak legitimnog predsjednika stranke Kreše Beljaka u Orahovicu, na godišnju skupštinu HSS. Napomenula je kako je izjava Kreše Beljaka bila nesmotrena i ona nije stav kompletne stranke. Predsjednik Beljak se u više navrata ispričao što je učinio i u Orahovici, no kako je rekla sve je to usmjereno na diskreditiranje nje i stranke u cjelini.