Naslovnica Naslovnica Priopćenje GO HSS-a Grada Orahovice

Priopćenje GO HSS-a Grada Orahovice

885

HSS-u LEKCIJE NEĆE DIJELITI NITKO, A PONAJMANJE HDZ

Oni koji su Josipu Nemecu držali lojtre i marširali iza Ive Sanadera prozivaju HSS, najstariju i najčišću hrvatsku političku stranku.

I kako to biva kod nas u Hrvatskoj, dovoljan je jedan HDZ-ov lokalni portal i jedan HDZ-ov „potrčko“ koji se naziva novinarom, kako bi se bez ikakve osnove i posljedica nekoga blatilo, prozivalo i pljuvalo. Na osobnoj razini dakako, jer oni ne znaju drugačije.

Što je najgore to dolazi baš od onih koji su donedavno držali lojtre orahovačkom gradonačelniku Josipu Nemecu i busali se u prsa te kleli u voljenoga, bivšeg premijera Republike Hrvatske Ivu Sanadera koji je, usput rečeno, osuđen zbog kriminala i korupcije. Ne zaboravimo i da se cijelome HDZ-u kao stranci još uvijek sudi zbog kriminala i korupcije i prodaje nacionalnih državnih interesa, što je presedan i nikada nigdje viđeno osim u Hrvatskoj.

Ista ta ekipa koja je opustošila Orahovicu i Hrvatsku, oni koji su iza sebe ostavili nered i kojima nad glavom vise kaznene prijave za štetu učinjenu gradu u kojem žive, evo sad su se našli ispred GO HDZ-a Orahovice dužni zaštiti sve građanke i građane našega grada od posjeta predsjednika HSS-a Kreše Beljaka i slikanja naše gradonačelnice Ana-Marije Petin s tim „opasnim likom“.

Naravno da bi predsjednik HSS-a Krešo Beljak, da se to pita HDZ, bio okarakteriziran kao gorući hrvatski problem. Pa i svi oni koji se s njim, zamislite, viđaju ili, ne daj Bože, fotografiraju. No, ne pita se HDZ, a pogotovo ne u Orahovici gdje su toliki niz godina koliko su bili na vlasti, bezobrazno i netransparentno raspolagali novcem našim građanki i građana i ostavili najblaže rečeno – opustošen grad.

Konačno, kad je HSS preuzeo vlast u Orahovici i kada bilježimo pozitivne trendove koji nisu tema samo lokalnih nego i nacionalnih medija, skužili su HDZ-ovci da ne pali blaćenje samo gradonačelnice Ana-Marije Petin nego pokušavaju proširiti priču i na političare koji nemaju veze s našim gradom i politikom koju u Orahovici provodimo.

Složit ćete se, u moru kaznenih prijava, prijava protiv korupcije, nezakonito stečene imovine, krađe, pustošenja našega grada i države Hrvatske već gotovo 30 godina, najveći problem su predsjednik HSS-a i gradonačelnik jednog od najuspješnijih hrvatskih gradova Krešo Beljak, kao i Ana-Marija Petin, gradonačelnica o kojoj nacionalni mediji pišu kao političarki koja je dugogodišnje negativne trendove u jednom slavonskom gradu u samo 2 godine mandata, uspjela preokrenuti u pozitivne.

Standardna je to politika, do grla koruptivnog i kriminalnog HDZ-a. Unatoč moru nezakonitih radnji na državnoj razini – od muljanja najistaknutijih članica i članova HDZ-a s imovinom, različitim poticajima, državnim i privatnim poduzećima i pitaj Boga čime sve ne, pa sve do lokalnih orahovačkih novootkrivenih muljanja s vijećničkim naknadama ili nezakonitim kupoprodajama orahovačke imovine (primjerice hotela na jezeru), građankama i građanima se preko plaćeničkih novinskih objava plasiraju informacije o tome tko je s kim viđen, tko s kim pije kavu, ruča ili tko se s kim fotografira.

Naravno, to ne treba čuditi kad znamo tko te vijesti režira i s kojom namjerom. Prema nalogu županijskih HDZ-ovaca sve redom uglednih članova naše županije, lokalni HDZ vođen Sašom Risterom, svim silama pokušava diskreditirati orahovačku gradonačelnicu Ana-Mariju Petin, ne mireći se s činjenicom što je Orahovicu otela se iz ruku koruptivnog HDZ-a i još za svoj rad prima pohvale iz svih krajeva zemlje.

Sasvim je jasno da je ovogodišnji prijedlog proračuna grada Orahovice od 50 milijuna kuna i više nego zanimljiv i HDZ-ovoj ekipi iz Virovitice. Vjerojatno je moguć scenarij i da orahovački milijuni ispare kako je to slučaj u Virovitici. U konačnici, nitko ništa ne bi znao. Zna se.

Panika je HDZ-u i na državnoj razini, pada im popularnost, više nemaju podršku većine građanki i građana Hrvatske, duboko su razjedinjeni po pitanju stranačkog vodstva, uskoro su im unutarstranački izbori, biračice i birači su ih kaznili na izborima za Europski parlament, a posljednji udarac je bio kad je njihova kandidatkinja za predsjednicu Republike izgubila izbore. Potpuno opravdano strahuju i od gubitka na skorašnjim parlamentarnim izborima.

Znajući da je HSS itekako važan kotačić u koaliciji na državnoj razini koju će činiti HSS, SDP i još neke manje stranke, HDZ pokušava diskreditirati potpredsjednicu HSS-a i saborsku zastupnicu Ana-Mariju Petin na krajnje gnjusan način. Uvredama na osobnoj razini, jer drugih argumenata nemaju. I sami vide da je Orahovica konačno počela disati otkako smo HDZ pomeli na izborima 2017. godine.

Ovi, više nego smiješni tekstovi s HDZ-ova portala vođeni županijskim nalogodavcima, a sve u režiji sa Sašom Risterom, predsjednikom orahovačkog HDZ-a, čiji je otac do nedavno ležao u zatvoru zbog muljaže s gradskom zemljom, a koji moli Boga da ne mora popunjavati imovinsku karticu, jer bi teško objasnio brzo izgrađenu kuću baš kad mu je otac izašao iz zatvora, samo su dokaz kako se kvalitetno radi u gradu Orahovici.

Za kraj, poslužit ćemo se jednim starim sloganom novoizabranog predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića koji je uz pomoć HSS i drugih stranaka na zadnjim izborima pomeo HDZ i udahnuo nadu da je to moguće i na parlamentarnim izborima – NEMA POVRATKA NA STARO!