Naslovnica Događanja Med iz Orahovice može postati brand

Med iz Orahovice može postati brand

1073
Orahovački pčelari na okupu

Članovi udruge Pčelica, u nedjelju su na orahovačkom Jezeru upriličili druženje svojih članova ali i gostiju. Bila je to prilika za neformalno druženje, ali i prigoda za korisne razmjene iskustava iz područja pčelarstva. Razgovaralo se i o problemima na koje nailaze orahovački pčelari.

Duško Gradić, predsjednik pčelarske udruge Pčelica, upoznao je nazočne članove Udruge, ali i goste o stanju u udruzi, aktualnim problemima na koje nailaze pčelari, ali i akcijama i događajima na kojima orahovački pčelari planiraju sudjelovati. Riječi pozdrava uputila je orahovačka Gradonačelnica Ana Marija Petin, koja je obećala daljnju potporu Udruzi:

“Uvijek mi je drago sudjelovati na ovakvim druženjima. Vaša udruga okuplja veliki broj članova. Imali ste dobru suradnju s Gradom, a ja želim da bude još i bolja. Obavila sam razgovor s vašom predsjednikom i dogovorili smo se oko otkupa vaših proizvoda. Na taj način mi u Gradu prezentirat ćemo vaš rad i vašu udrugu, ali i grad Orahovicu. Orahovački med može postati brend.

Želim da okupljate još više članova, da budete kvalitetniji i bolji, u konačnici da što više zaradite od ovoga s čime se bavite” – rekla je gradonačelnica Petin.

Nedjeljno druženje orahovačkih pčelara svojim su dolaskom pozdravili predsjednik i dopredsjednik pčelarske udruge Lipa iz Slatine, Darijo Kovač i Branko Todorović, a druženju je nazočio i potencijalni otkupljivač meda iz Švedske.