Naslovnica Naslovnica Održana godišnja skupština GO HSS-a

Održana godišnja skupština GO HSS-a

580

Godišnju izvještajnu skupštinu, u punom hotelu Dukat, održali su u subotu članovi Gradske organizacije HSS-a Orahovica, a na kojoj je nazočilo više od 120 članova stranke.
Osim orahovačkih HSS-ovaca skupštini su nazočili i brojni gosti, koje je predvodio predsjednik stranke Krešo Beljak, te predsjednici Općinskih i Gradskih organizacija HSS-a iz Pitomače, Špišić Bukovice, Mikleuša, Suhopolja, Sopja, Lukača i Crnca.
Podnoseći izvješće o radu stranke u protekloj godini, predsjednica Gradske organizacije HSS-a Orahovica Marija Šafer, rekla je kako je HSS u samo dvije i pol godine ispunio gotovo sva predizborna obećanja. Kako je rekla svi projekti su odrađeni transparentno i po Zakonu, što i je glavna vodilja rada orahovačkog HSS-a. U prošloj godini rekla je Šafer, orahovački HSS održao je šest tiskovnih konferencija, pokrenuli su novine “Novo doba”, održali su zabavu povodom Valentinova, obilježili su Međunarodni Dan žena i Praznik rada. Prigodnim sadržajima također su obilježili Cvjetnicu, Veliku subotu, blagdan sv. Nikole, Dan neovisnosti, blagdan Svih svetih, organizirali su posjet Vukovaru, obilježili su Dan sjećanja na Vukovar I Škabrnju, a tijekom prosinca mjeseca već tradicionalno su podijelili sugrađanima božićne poklone. Također je napomenula kako su ponosni na nekoliko odrađenih radnih akcija, nakon kojih je poznato orahovačko izletište “Partizansko groblje”, dobilo novo ruho. U planu rada za naredno razdoblje Šafer je naglasila kako su pred strankom novi izazovi poput izvanrednih izbora za orahovačko Gradsko vijeće u kojima žele potvrditi status najjače stranke u Gradu, te Parlamentarni izbori, ali i završetak svih započetih projekata u Gradu.
Potpredsjednica HSS-a, saborska zastupnica i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin rekla je u subotu kako je HSS- u Orahovici pokazao i dokazao da se Grad može voditi drugačije, uspješnije, kvalitetnije, poštenije i transparentnije. Govorila je Petin o svim odrađenim projektima u Gradu, sportu, brizi za stare i nemoćne, gospodarstvu, poljoprivredi, kulturi, obrazovanju. Ponovila je Petin, kako je gradski Proračun napokon vraćen građanima, kroz brojne pomoći u gotovo svim sferama života. Naglasila je Petin kako su dvije i pol godine u Orahovici bile itekako turbulentne, no nakon svih iznesenih neistina, orahovački HSS-ovci nisu popuštali. Najglasniji protivnici poštenog i zakonskog rada, su oni koji nisu željeli promjene i oni kojima promjene nisu dobrodošle te koji su ostali bez raznih povlastica bivše HDZ-ove vlasti, i koji ponovo sa tim istim HDZ-om žele vratiti svoje povlaštene pozicije u društvu. Neplaćanje računa i svojih obveza, stranačka podobnost, represija i strah, su prošlost, rekla je Petin koja je zaključila kako svi u Orahovici moraju biti jednaki, jer samo tako Orahovica može ići naprijed. Pozvala je Petin potom na zajedništvo i konstruktivan rad za dobrobiti svih stanovnika Orahovice, ali i županije Virovitičko-podravske.
Predsjednik HSS Krešo Beljak pohvalio je rad orahovačkih HSS-a naglasivši kako je u samo dvije i pol godine Ana – Marija Petin sa svojim suradnicima pokazala kako se treba voditi jedan Grad. Čestitao je Beljak na povučenim potezima, rekavši kako će mladi ljudi u Orahovici, članovi HSS-a, pokazati kako se kvalitetno I transparentno može upravljati jednom jedinicom lokalne samouprave.
Na koncu subotnje Skupštine, čelnici orahovačkog HSS-a podijelili su zahvalnice članovima koji su 20 i više godina u kontinuitetu članovi stranke, a zahvalnice je primilo tridesetak članova stranke.