Naslovnica Virovitica Radni sastanak župana, Igora Androvića i Damira Bajsa: Obje županije s nestrpljenjem...

Radni sastanak župana, Igora Androvića i Damira Bajsa: Obje županije s nestrpljenjem očekuju početak radova brze ceste i prve izgrađene kilometre na svojim područjima

251

Župan Virovitičko-podravske županije Igor Andrović, uz zamjenika Marija Klementa, ugostio je u utorak na radnom sastanku, župana Bjelovarsko-bilogorske županije Damira Bajsa. Tema sastanka bila je suradnja ovih dviju županija, razmjena pozitivnih iskustava u provođenju EU projekata, a poseban naglasak sastanka stavljen je na krucijalan projekt za obje županije – izgradnju brze ceste Bjelovar – Virovitica – Terezino Polje.

Govorili smo, o nama, jednoj od najvažnijih tema, brzoj cesti od Bjelovara do Virovitice te Terezinog Polja, o dinamici njenog projektiranja, prometnoj strategiji i mogućnostima prostornih planova, s obzirom na neke nove pristupne ceste vezane za ovu prometnicu, a koje su važne za pojedina naselja, kako u Virovitičko-podravskoj, tako i Bjelovarsko-bilogorskoj županiji. Govorili smo i o nizu projekata koji se provode u ove dvije županije, do energetskih obnova škola i zdravstvenih ustanova, preuzimanja poslova Ureda državne uprave, ali i o korištenju sredstava iz europskih fondova, po čemu su i Virovitičko-podravska i Bjelovarsko-bilogorska županija izrazito uspješne – naglasio je virovitičko-podravski župan Igor Andrović.

O samom sastanku, župan Damir Bajs je istaknuo.

I za Bjelovarsko-bilogorsku, te Virovitičko-podravsku županiju, brza cesta koja nas spaja sa Zagrebom, te Mađarskom, je naš ključan projekt. U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji, provodimo temeljitu reviziju prostornog plana, te uz buduću trasu brze ceste, važno nam je vidjeti buduća čvorišta koja će se nalaziti na toj dionici. Osim što nam je cilj povezati ove dvije županije, cilj nam je i općinama i gradovima koji su na ovom području, omogućiti kvalitetniju komunikaciju kroz prometne koridore i buduća čvorišta – kazao je župan Bajs uz naglasak kako „obje županije s nestrpljenjem očekuju početak radova brze ceste i prve izgrađene kilometre na svojim područjima“. (www.vpz.hr, www.icv.hr, Fotografije: Kristijan Toplak)