Naslovnica Naslovnica U Orahovici nije zabilježen niti jedan slučaj gripe

U Orahovici nije zabilježen niti jedan slučaj gripe

527

Uobičajeno tijekom siječnja i veljače mjeseca, gripa uzima svoj danak. Čekaonice u domovima zdravlja su pune, svi traže pomoć kako zaliječiti ili spriječiti ovu opaku bolest, koja zna prouzročiti brojne zdravstvene probleme, ali i uzeti, posebice kod kroničnih bolesnika, i život. Ove godine, gripe u Orahovici nema. Čekaonice u orahovačkom domu zdravlja su prazne, tek poneki pacijent, ali bez simptoma gripe.
– Situacija je takva da mi službeno registriranih oboljelih od gripe nemamo. Moja ordinacija kao najbrojnija na orahovačkom području, nije zabilježila niti jedan slučaj. Razgovarala sam s doktoricom Grdić i u njezinoj ordinaciji nema zabilježenih slučajeva gripe. Situacija je vrlo dobra – izjavila je danas za program Radio Orahovice naša stalna suradnica dr. Marijana Vidaković – Peček.
Apel liječnika ali i medija, da je cjepivo protiv gripe korisno i svrsishodno, urodio je plodom rekla je doktorica  Vidaković:
– Mi smo ove sezone cijepili oko 500 pacijenata i jako sam zadovoljna. Ljudi su shvatili prije par godina, kada je bio trend necijepljenja, što znači dobiti gripu i ne cijepiti se. Nakon što su odležali bolest, shvatili su da je cijepljenje najbolja prevencija – rekla je doktorica Vidaković.
Svi ovi podaci itekako ohrabruju, dodala je danas doktorica Vidaković, zaključivši kako vjeruje da epidemije neće niti biti:
– S obzirom na početak godine, ne očekujemo velike razmjere. U onim lošijim godinama već krajem prosinca je bilo oboljelih, a danas nemamo niti jednog. Odrađen je odličan posao i zahvaljujem se svima koji su na bilo koji način doprinijeli tome- rekla je danas dr. Marijana Vidaković – Peček.