Naslovnica Naslovnica Grad Orahovica za pronatalitetnu politiku izdvojio 156 tisuća kuna

Grad Orahovica za pronatalitetnu politiku izdvojio 156 tisuća kuna

459

Provođenje pronatalitetne politike, jedan je od najbitnijih segmenta aktualne gradske vlasti. Da se nešto pomaknulo s „mrtve nule“ pokazuju i činjenice kako je Orahovica jedini grad u Slavoniji u kojem se tijekom 2018.godine, više rađalo nego umiralo.

  • Ponosni smo na taj podatak i uvijek ga ističem, jer to je za svaku pohvalu. Pokušavamo svim silama roditeljima pomoći u odrastanju njihove djece. Vjerujem kako i besplatni udžbenici, bilježnice, mape, omoti, tenisice, prijevoz, itekako doprinose odlukama o ostanku u našem gradu – rekla je danas gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.

U protekloj godini Grad Orahovica isplatio je čak 156 tisuća kuna roditeljima za njihovu novorođenčad:

  • Izvršili smo 56 isplata, što je dovelo do navedenih 156 tisuća kuna. prvo rođeno dijete roditelji dobivaju po 2.000,oo kuna, dok za svako sljedeće naknada raste za dodatnih 1.000,oo kuna. Ponavljam, to su mi najdraži nalozi koje potpisujem. U protekloj godini, kakao saznajem, kršteno je 13-tero djece više nego 2018.godine. radujem se tim podacima i vjerujem u još bilje sutra – rekla je danas komentirajući isplaćene naknade za novorođenčad gradonačelnica Orahovice Ana – Marija Petin.