Naslovnica Naslovnica Međustranački sastanak nije donio rješenje, izgledni novi izbori za Gradsko vijeće

Međustranački sastanak nije donio rješenje, izgledni novi izbori za Gradsko vijeće

461

Na inicijativu gradonačelnice Orahovice Ana – Marije Petin, ali i čelnika orahovačkog HSS-a, održan je međustranački sastanak, na kojeg su bili pozvani predsjednici Klubova vijećnika koji participiraju u GV, a kojem su se uredno odazvali čelnici HDZ-a, dok članovi SDP-a nisu došli, ali nisu našli niti shodno se ispričati ili odgoditi sastanak. U službenom priopćenju, kojeg su potpisali gradonačelnica Petin , predsjednica GO HSS-a Marija Šafer i predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u GV Igor Hozić, navode kako na sastanak nisu bili zvani oni koji sjednicu GV koriste samo za svoju osobnu promidžbu te oni koji ne žele konstruktivno surađivati i raditi, već isključivo i samo vrijeđaju i stvaraju rušiteljsku atmosferu. Nakon održanog međustranačkog sastanka, jučer je putem SMS-a, stigla poruka od predsjednika GO HDZ-a Orahovica, kako prijedlog Proračuna za 2020. godinu neće biti prihvaćan, a da će o rebalansu odlučiti onda kada bude, i ako bude sazvana, nova sjednica GV.
– Bez obzira na to što smo objasnili što znači ne izglasavanje Proračuna i koje konsekvence će snositi sami građani, danas je vidljivo da nas očekuju novi izbori za Gradsko vijeće. Hrvatska seljačka stranaka može izaći na izbore već danas, jer naši sugrađani sigurno će valorizirati sve ono što smo u ove dvije i pol godine učinili. HSS će sigurno polučiti najbolji rezultat – stoji u priopćenju gradonačelnice Petin.
U priopćenju, predsjednik Kluba vijećnika HSS-a u Gardskom vijeću Igor Hozić, navodi kako je suludo na sastanak pozivati ljude koji u dvije i pol godine nisu predložili ništa suvislo, pametno i korisno za grad i građane, već su u dvije i pol godine koristili Aktualni sat Gradskog vijeća na vrijeđanje, ocrnjenje gradonačelnice i svih onih ljudi koji im ne odgovaraju.
Naveo je potom Hozić kako neusvajanje Proračuna za narednu godinu znači da niti jedan sportski klub neće dobiti niti jedne kune za nastavak rada, kao niti jedna Udruga iz civilnog sektora, a svi projekti koji su trebali krenuti neće biti realizirani, nema potpisivanja niti jednog Ugovora kao niti Javne nabave. Rekao je Hozić na koncu kako ova situacija i kriza može trajati duže od pola naredne godine.
U priopćenju koje je danas odaslano medijima čelnici orahovačkog HSS-a i orahovačka gradonačelnica Ana – Marija Petin, navode kako je vidljivo kako su vijećnici HDZ-a, SDP-a, nezavisne liste Hrabro i SU, u dogovoru, jer kako su rekli, oni su bar pokušali sjesti za stol, i bez obzira na političke različitosti, dogovoriti načine realizacije, korekcije ali i nove amandmane, i to sve u interesu građana.
Napomenuli su i kako im nije jasno kako pojedini vijećnici nisu bili u stanju ili željeli glasati za projekte u svojim mjestima, od Crkvara, Dolaca, Donje Pištane i Orahovice.
Zaključili su na koncu kako im je žao što je došlo do ovakve situacije, no još jednom su podcrtali kako bi i danas ponovili isto, jer najbitniji u ovoj priči su građani ovoga Grada.