Naslovnica Naslovnica Uzrok požara je opušak cigarete

Uzrok požara je opušak cigarete

282

Jučer u poslijepodnevnim satima, načelnik Policijske postaje Orahovica Krunoslav Bot izvijestio nas je kako je završena kriminalistička istraga vezana uz posljednji požar koji je izbio u utorak 17. prosinca u Duzluku. Rekao je načelnik Bot kako je istraga utvrdila da je do požara došlo iz nehaja i kako požar nije namjerno podmetnut. Danas je ekskluzivno za naš Dnevnik govorio zamjenik načelnika PP Orahovica Milan Rončević:

– Kriminalistička istraga je završila, pri čemu smo našim izvidima utvrdili da je 40 – godišnji muškarac uslijed nehaja zapalio gospodarski objekt u mjestu Duzluk. Provedeni su svi izvidi i obavijestili smo nadležno državno odvjetništvo – rekao je danas Rončević.

Što je uzrok požaru ?

– Uslijed izvođenja pojedinih radova, jedan od djelatnika jednog građevinskog poduzeća iz nehaja je bacio opušak cigarete koji je nakon toga zapalio navedeni objekt – dodao je Rončević.

Na upit da li su završena kriminalistička istraživanja vezana uz požare u travnju i svibnju Rončević je odgovorio:

– Slučaj još uvijek nije okončan, a okončan će biti kad pronađemo počinitelja. Nastavljamo i dalje kriminalističko istraživanje, a u cilju pronalaska počinitelja požara . Moramo napomenuti da se ovaj događaj od neki dan ne dovodi u svezu sa svim ostalim požarima koji su se dogodili u prigradskom naselju Duzluk u mjesecu travnju i svibnju ove godine – zaključio je danas Rončević.