Naslovnica Događanja Otvorena “Adventska čarolija”, danas nastupaju orahovački vrtičanci i polaznici glazbene škole

Otvorena “Adventska čarolija”, danas nastupaju orahovački vrtičanci i polaznici glazbene škole

419

Prigodnim sadržajima jučer je otvorena III. “Adventska čarolija” koja će se u Orahovici u organizaciji Grada Orahovice i gradske Turističke zajednice održavati do 01. siječnja. Orahovački mališani, koji su božićnu jelku došli okititi u velikom broju, otvorili su “čaroliju”, da bi potom cjelovečernji koncert održao Tamburaški sastav Kontra. Veliki broj ljudi, koji je jučer došao na prvi dan “čarolije”, ipak je jasan pokazatelj da Orahovci “Adventska čarolija”, treba u punom sjaju, kakva ona jučer zaista i je bila. Da ugođaj bude potpun pobrinuli su se članovi Odreda izviđača Lisice iz Slatine, Viktorija Velić u Marta Herceg, koje su na središnji gradski trg donijele Betlehemsko svijetlo. Inače, Betlehemsko svjetlo na prvu nedjelju došašća, predstavnik austrijskih izviđača pali  u špilji Kristova rođenja u Betlehemu i potom ga iz Betlehema nose u Beč. Nakon ceremonije u Beču, izviđači drugih zemalja prenose Betlehemsko svjetlo mira u svoje zemlje. Izviđači iz Hrvatske nose Betlehemsko svjetlo mira iz Beča u zagrebačku katedralu, a od tamo se dalje širi po Hrvatskoj, pa je tako jučer stiglo i u Orahovicu.
Današnji drugi dan “Adventske čarolije” počet će u 17,30 nastupom orahovačke vrtićke plesne grupe Palčić, da bi u 18,00 sati počeo koncert polaznika Glazbene škole Milka Kelemena područnog odjela Orahovica.
Program će biti nastavljen sutra u 18,00 sati kada će koncert održati članovi TS Srce Bećarsko, dok će u 22,00 sata u organizaciji Udruge Pauk, u bivšoj kino dvorani, početi 10. Božićno rokanje, dvodnevni glazbeni festival. Prvog dana, sutra, nastupit će sastav M.O.R.T.